Oprit in courtstones

Marshalls Courtstones

Courtstones zijn beton kasseien met het natuurlijke uitzicht van echte keien. Ze zijn maatvast en hierdoor makkelijker te plaatsen dan standaard kasseien. Een oprit in Courtstones is erg sterk, gaat een leven lang mee en is qua uitzicht bijna niet van een oprit in natuurkasseien te onderscheiden.

Wat zijn Marshalls Courtstones?

Courtstones zijn imitatie kasseien gemaakt van beton. Ze worden ook wel beton kasseien genoemd en zijn op dezelfde manier te plaatsen als standaard getrommelde stenen. Elke steen is aan de onderzijde exact hetzelfde van formaat waardoor ze sneller en goedkoper gelegd kunnen worden dan traditionele kasseien die onderling van formaat verschillen. Courtstones beschikken over een slijtvaste en kleurvaste toplaag waardoor ze niet snel vuil worden en ongevoelig zijn voor vorst.

Gratis offerte oprit in Courtstones

Voordelen van een oprit in Courtstones

  • Goedkoper dan een oprit in traditionele kasseien
  • Courtstones zijn maatvast en kunnen sneller geplaatst worden dan traditionele kasseien
  • Sterk en slijtvast
  • Weerbestendig
  • Makkelijk te reinigen (vuil en waterafstotend)

Soorten Courtstones

Courtstones zijn beschikbaar in een project pack bestaande uit verschillende formaten van 6 cm dikte en in een reeks van 8 natuurlijke kleuren: Basalt, Belgian Blue, Iron Grey, Ocean Blue, Ash, Rice, Pebble Grey en Canvas.De stenen passen zowel bij een moderne als klassieke architectuur en zijn gesloten van structuur waardoor ze lang mooi blijven. Indien je een oprit wenst met een natuurlijke look, kun je kiezen voor een mengeling van stenen met verschillende lengtematen. Zo creëer je een oprit die goedkoper is dan een oprit in kasseien maar qua uiterlijk nagenoeg hetzelfde is.

Courtstones Pebble Grey

Aanleggen van een oprit in Courtstones

Courtstones worden over het algemeen gelegd op een straatlaag van gestabiliseerd zand (5cm dik). De vereisten die aan de fundering en onderfundering worden gesteld zijn over het algemeen hetzelfde als voor een bestrating met getrommelde stenen. Dat wil zeggen: een onderfundering van 15-20 cm betonpuin en een laag gestabiliseerd zand van 10-15 cm. Beton kasseien kunnen opgevoegd worden met split of met een speciale polymeervoeg. Voordeel van een harde voeg is dat er geen onkruid tussen de stenen kan groeien. Tevens is een dergelijke oprit gemakkelijk te reinigen. Voordeel van split is dat het voegwerk nooit zal scheuren.

Onderhoud van een oprit in Courtstones

Beton kasseien die gevoegd zijn met een polymeervoeg laten zich makkelijk reinigen met water waaraan eventueel een neutraal reinigingsmiddel is toegevoegd. Het is het beste om de oprit regelmatig schoon te vegen met een bezem. Indien de oprit met split is gevoegd kun je hiervoor het beste een niet te harde bezem gebruiken. De kans bestaat immers dat je het split hiermee tussen de stenen uitveegt. Gebruik géén hogedrukreiniger en pas op met chemische reinigingsmiddelen zoals chloor. Mocht er sprake zijn van groene aanslag dan kun je het beste een groene aanslagreiniger gebruiken.

Prijs oprit in Marshalls Courtstones

De prijs van beton kasseien schommelt tussen 40 en 60 euro per vierkante meter. Wanneer je hier de kosten voor het leggen bij optelt kom je uit op een kostprijs van 70 tot 90 euro per vierkante meter. Wil je exact weten wat het kost? Maak dan gebruik van onze gratis offerte service.

Gratis offerte oprit in courtstones

Wat kost jouw oprit?

Via OpritAanleg.be, kan je via 1 aanvraag tot 4 gratis offertes aanvragen bij verschillende bedrijven uit de regio Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel, Hasselt... Het is gratis en vrijblijvend. Kom in contact met de beste aannemers.

Start hier uw offerte aanvraag

Uw gids bij de keuze van uw oprit

OpritAanleg.be is dé gids voor mensen die van plan zijn hun oprit, terras, tuinpad, parking, fietspad... aan te leggen. Het is een leidraad doorheen het beslissingsproces dat mensen moet helpen bij hun keuze welke soort opritverharding er bestaan.