Oprit in kasseien aanleggen en plaatsen

Kasseien zijn erg geliefd in ons land vanwege hun charmante uitstraling. Je vindt ze ondanks concurrentie van moderne materialen zoals asfalt en beton nog steeds in veel dorpskernen terug. Populair zijn de soorten: porfier, gres, en Zweeds graniet. Dit zijn harde steensoorten die nagenoeg onverslijtbaar zijn en hierdoor erg geschikt voor allerlei soorten wegverhardingen. Een oprit in kasseien past qua uitstraling goed bij woningen met een landelijke stijl, maar kan afhankelijk van het type steen ook mooi zijn bij een meer hedendaagse architectuur.

Soorten kasseien voor de oprit

Het aanbod aan kasseien is vrij groot. Voor gebruik in een oprit zijn de volgende soorten zijn erg populair:

Courtstones

Courtstones zijn betonkasseien met een toplaag van natuursteengranulaat. Ze zijn erg decoratief en hebben als voordeel dat ze door het ruwe oppervlak niet glad worden. Een ideale kassei dus indien je een oprit wil die niet snel glad wordt.

Oprit in courtstones

Mozaïek kasseien

Mozaïek kasseitjes zijn kleine vierkante kasseien die erg geschikt zijn voor het leggen van decoratieve patronen. Ze worden veel toegepast in dorpspleinen waar ze in ronde vorm worden gelegd. Je kunt deze kasseien goed combineren met een groter formaat kassei.

Oprit in mozaïekkasseien

Gratis offerte oprit in kasseien

Platines kasseien

Platines zijn kasseien met een afgeplat oppervlak. Ze zijn erg populair omdat ze een wat moderner uitzicht hebben dan traditionele kasseien en ook makkelijker te belopen zijn. Men noemt ze ook wel "kinderkopjes".

Oprit in platines

Porfierkassei

Porfier is een van de meest voorkomende steensoorten en wordt er veel toegepast in bestratingen. Belgisch porfier is het meest bekend maar tegenwoordig gebruikt men voornamelijk nieuw porfier dat geļmporteerd wordt uit Aziatische landen.

Oprit in porfierkassei

Boerenkassei

Boerenkasseien worden in grote partijen geleverd. Deze partijen bevatten een evenwichtige mix van verschillende soorten natuursteen die onderling verschillen van kleur en vorm. Ze zijn erg geschikt voor het creėren van een oprit of terras met een bont uitzicht.

Oprit in boerenkassei

Grèskassei

Belgisch gres is een steensoort die vroeger in eigen land werd gewonnen. Tegenwoordig wordt er geen nieuw gres meer geproduceerd maar is er nog wel voldoende aanbod aan hergebruikte greskasseien (recuperatiekasseien).

Oprit in grèskassei

Blauwe hardsteen kassei

Blauwe hardsteen is erg populair. Het is een niet al te hard gesteente met een aantrekkelijke blauwgrijze look. Belgisch hardsteen zie je veel terug in terrassen en tuinpaden maar als kassei of tegel is deze steen ook geschikt voor gebruik in opritten.

Oprit in blauwe hardsteenkassei

Zweeds graniet

Kasseien van Zweeds graniet zijn erg sterk en ze worden van oudsher veel gebruikt in bestratingen. Deze steen is alleen nog als recuperatiekassei verkrijgbaar maar er zijn nog wel nieuwe soorten verkrijgbaar (uit Aziė) die erg lijken op Zweeds graniet.

Oprit in zweeds graniet

Recuperatiekassei

Een aantal steensoorten zoals Belgisch gres, en Zweeds graniet zijn schaars geworden waardoor ze nagenoeg alleen nog leverbaar zijn als recuperatiekassei. Deze zijn doorgaans iets gladder van structuur maar hebben een mooi afgesleten patina en ademen een authentieke sfeer uit. Veel van deze kasseien hebben een geschiedenis van tientallen, mogelijk honderden jaren. Door ze weer een nieuw leven te geven breng je de geschiedenis als het ware weer tot leven.

Oprit in recuperatiekasseien

Gratis offerte oprit in kasseien

Foto: Nano Taboada

Wat kost jouw oprit?

Via OpritAanleg.be, kan je via 1 aanvraag tot 4 gratis offertes aanvragen bij verschillende bedrijven uit de regio Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel, Hasselt... Het is gratis en vrijblijvend. Kom in contact met de beste aannemers.

Start hier uw offerte aanvraag

Uw gids bij de keuze van uw oprit

OpritAanleg.be is dé gids voor mensen die van plan zijn hun oprit, terras, tuinpad, parking, fietspad... aan te leggen. Het is een leidraad doorheen het beslissingsproces dat mensen moet helpen bij hun keuze welke soort opritverharding er bestaan.