Oprit in Zweeds graniet

Kasseien hebben eeuwen lang ons straatbeeld gedomineerd en in veel historische steden en dorpen is dat nog steeds zo. Porfier, Gres en Zweeds graniet zijn soorten die nog altijd populair zijn. Zweeds graniet is in meerdere charmante kleuren verkrijgbaar en door zijn hardheid nagenoeg ongevoelig voor slijtage. Heb je een woning met een klassieke bouwstijl of woon je in een landelijke omgeving, overweeg dan eens een oprit in Zweeds graniet.

Herkomst van Zweeds graniet

Zweeds graniet is in ons land op veel plaatsen te vinden. Vooral in de omgeving van Antwerpen, Brugge en Gent zie je veel granietkasseien liggen. Het is overigens geen toeval dat er juist in deze havensteden zoveel van deze natuurstenen te vinden zijn. België heeft immers in de verre geschiedenis veel handelsbetrekkingen onderhouden met Zweden. Daarbij werden katoen en linnen met de boot naar Zweden geëxporteerd en in ruil hiervoor kwam een lading Zweeds graniet terug.

Gratis offerte oprit in Zweeds graniet

Soorten Zweeds graniet kasseien

Je kunt Zweeds graniet herkennen aan zijn ietwat glinsterende uitstraling en gelijkmatig afgekapte vorm. Deze steen wordt machinaal gekliefd waardoor kleinere gelijkvormige kasseien ontstaan. Veel voorkomende kleuren zijn: blauw, groen, grijsblauw en rood. Vaak worden in bestratingen combinaties van kleuren toegepast waardoor het geheel een warme bonte uitstraling krijgt. Aangezien Zweeds graniet vrij kostbaar is, worden tegenwoordig voornamelijk veel hergebruikte kasseien aangeboden.

Voordelen van een oprit in Zweeds graniet

  • Sterke oprit die een leven lang mee gaat
  • Traditionele karakteristieke uitstraling
  • Past goed in een landelijke omgeving
  • De kasseien blijven mooi

Nadelen van een oprit in kasseien

Een nadeel van kasseien is dat sommige soorten bij regenval of vriesweer glad kunnen worden. Het gaat dan voornamelijk om gerecupereerde kasseien die door natuurlijke slijtage wat gladder van structuur zijn. Een ander nadeel is het stapcomfort. Met hoge hakken is het over het algemeen wat lastig lopen over kasseien. Uitzondering hierop zijn platines. Aangezien deze stenen aan de bovenzijde afgeplat zijn, kun je er een stuk comfortabeler over lopen.

Prijs van een oprit in Zweeds graniet

Het aanleggen van een oprit in granietkasseien kost gemiddeld 65 tot 115 euro per vierkante meter. In sommige gevallen zul je mogelijk wat goedkoper uit zijn. Gerecupereerde kasseien zijn in de regel goedkoper dan nieuwe kasseien. Daarnaast varieert de prijs continu aangezien het aanbod aan stenen niet altijd even stabiel is. De laatste jaren is de prijs van natuursteen iets gedaald maar het is niet te voorspellen of deze trend zich blijft voortzetten.

Gratis offerte oprit in Zweeds graniet

Wat kost jouw oprit?

Via OpritAanleg.be, kan je via 1 aanvraag tot 4 gratis offertes aanvragen bij verschillende bedrijven uit de regio Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel, Hasselt... Het is gratis en vrijblijvend. Kom in contact met de beste aannemers.

Start hier uw offerte aanvraag

Uw gids bij de keuze van uw oprit

OpritAanleg.be is dé gids voor mensen die van plan zijn hun oprit, terras, tuinpad, parking, fietspad... aan te leggen. Het is een leidraad doorheen het beslissingsproces dat mensen moet helpen bij hun keuze welke soort opritverharding er bestaan.