Oprit in tegels

Tegels zijn erg populair als bestrating en ze worden veel gebruikt in opritten, tuinpaden en terrassen. Het aanbod aan verschillende soorten is vrij uitgebreid en er valt dan ook heel wat te kiezen. Een oprit in tegels wordt zwaar belast. De tegels moeten daarom voldoende sterk zijn en op de juiste manier geplaatst.

Oprit in natuursteen

Tegels van natuursteen hebben een warme karakteristieke uitstraling en zijn goed te combineren met een moderne woningstijl. Het aanbod aan natuursteen is erg gevarieerd en je kunt kiezen uit de meest luxueuze soorten. Wil je een stijlvolle oprit die lang mooi blijft? Kies dan voor natuursteen.

Voordelen: luxueuze uitstraling, sterk, blijft lang mooi.

Oprit natuursteen tegels

Oprit in blauwe steen

Blauwe hardsteen is vanwege zijn prachtig blauwgrijze uitstraling een populaire natuursteensoort die veel wordt gebruikt in terrassen, looppaden en opritten. Een vakkundige plaatsing van deze tegels is erg belangrijk want omdat er geen vocht onder het tegelbed terecht mag komen. Vocht kan in de winter leiden tot vorstschade. Om deze reden moeten tegels van natuursteen op een stabiele en goed gedraineerde ondergrond worden geplaatst.

Voordelen: aantrekkelijke prijs, lange levensduur, past goed bij een hedendaagse woningstijl.

Oprit blauwe hardsteen tegels

Oprit in betontegels

Wil je een betaalbare en sterke oprit die een leven lang meegaat? Denk dan eens aan een oprit in beton. Een betonnen oprit is nagenoeg onverslijtbaar en tegenwoordig kun je kiezen uit een groot scala aan decoratieve betonproducten. Beton is dus alles behalve saai en past goed bij allerlei woningstijlen. Verder lenen betontegels zich ook goed voor het maken van terrassen en tuinpaden.

Voordelen: goedkoop, sterk, decoratief.

Oprit betontegels

Oprit in keramische tegels

Keramische tegels zijn gemaakt van een mengsel van klei en toeslagstoffen. Aangezien keramiek een erg harde en dichte structuur heeft kunnen de tegels dun uitgevoerd worden en zijn ze makkelijk schoon te maken. Door moderne productietechnieken kunnen de mooiste structuren in het tegeloppervlak worden aangebracht. Keramische hebben een vrij luxueuze uitstraling die goed te combineren is met een moderne tuinarchitectuur en woningstijl.

Voordelen: luxueuze uitstraling, makkelijk schoon te maken.

Oprit keramische tegels

Oprit in Megategels

Megategels zijn grote tegels van minimaal 100x100 cm. Ze zijn erg populair vanwege hun minimalistische uitstraling en worden veel gebruikt in terrassen en looppaden. Megategels kun je perfect combineren met andere bestratingsmaterialen zoals grind, hout en beton en ze kunnen ook gebruikt worden voor het creëren van een moderne oprit.

Voordelen: minimalistische uitstraling, sterk, optisch ruimtelijk effect.

Oprit megategels

Wat kost jouw oprit?

Via OpritAanleg.be, kan je via 1 aanvraag tot 4 gratis offertes aanvragen bij verschillende bedrijven uit de regio Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel, Hasselt... Het is gratis en vrijblijvend. Kom in contact met de beste aannemers.

Start hier uw offerte aanvraag

Uw gids bij de keuze van uw oprit

OpritAanleg.be is dé gids voor mensen die van plan zijn hun oprit, terras, tuinpad, parking, fietspad... aan te leggen. Het is een leidraad doorheen het beslissingsproces dat mensen moet helpen bij hun keuze welke soort opritverharding er bestaan.