Oprit in Boerenkassei

Een oprit in boerenkassei past qua uitstraling goed bij landelijke gelegen woningen en bij woningen met een traditionele bouwstijl. Boerenkassei is een mix van meerdere soorten kasseien zoals porfier, gres en Zweeds graniet. De stenen verschillen onderling van grootte en kleur waardoor de bestrating een bonte levendige uitstraling krijgt.

De charme van boerenkassei

Boerenkasseien zijn erg geliefd vanwege hun charmante uitstraling. De stenen verschillen onderling van kleur en vorm waardoor de oprit waarin ze zijn verwerkt zijn een speelse traditionele uitstraling krijgt. Een oprit in boerenkassei kan een echte blikvanger zijn, zeker wanneer deze op professionele wijze is aangelegd. Door het toepassen van verschillende legpatronen kunnen indien gewenst verschillende accenten in de bestrating worden aangebracht.

Gratis offerte oprit in Boerenkassei

Gunstige prijs-kwaliteits-verhouding

Boerenkasseien kosten gemiddeld 20 tot 25 euro per vierkante meter en zijn vanwege deze lage prijs een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een sterke traditionele oprit die niet al te duur is. De keien zijn meestal gerecupereerd en afkomstig uit straten, pleinen en andere verhardingen. Door natuurlijke slijtage zijn deze stenen mooi egaal afgesleten en hebben ze een nostalgisch uitzicht.

Oprit in boerenkassei

Een oprit in boerenkassei is erg sterk, gaat een leven lang mee en de kasseien blijven hun kleur en nostalgische uitzicht behouden. De oprit is makkelijk in onderhoud en vervuiling valt door de structuur van het wegdek en variatie in kleur nauwelijks op. De aanleg van dit type oprit laat je het beste over aan een ervaren kasseilegger. Het leggen van kasseien is vakwerk en het vergt de nodige praktijkervaring om een perfecte oprit aan te leggen die stabiel is en waar geen regenwater op blijft staan. Kasseien die lang nat blijven kunnen glad worden door aangroei van mossen en algen. Door de bestrating op afschot te leggen kan dit voorkomen worden.

Onderhoud van kasseien

Kasseien kun je het beste reinigen met water en een bezem of borstel. Eventueel kun je een neutraal reinigingsmiddel toevoegen. Gebruik liever geen hogedrukspuit omdat je hiermee het risico loopt dat je de voegen gaat beschadigen. De meeste kasseien bestaan uit zeer hard stollingsgesteente en zijn hiermee bestand tegen de hoge druk van het water. Het voegwerk echter dat bestaat uit cement of zand is wèl kwetsbaar. Een oprit in kasseien kun je in verband met gladheid het beste periodiek reinigen met een groene aanslagreiniger. Niet alleen verwijder je hiermee eventuele groene aanslag, je voorkomt er ook nieuwe aanslag mee.

Prijs oprit in boerenkassei

De kostprijs voor het aanleggen van een oprit in boerenkassei schommelt tussen 45 en 55 euro per vierkante meter. In sommige gevallen zul je mogelijk iets meer moeten betalen. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de kasseien en het type oprit.

Gratis offerte oprit in Boerenkassei

Wat kost jouw oprit?

Via OpritAanleg.be, kan je via 1 aanvraag tot 4 gratis offertes aanvragen bij verschillende bedrijven uit de regio Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel, Hasselt... Het is gratis en vrijblijvend. Kom in contact met de beste aannemers.

Start hier uw offerte aanvraag

Uw gids bij de keuze van uw oprit

OpritAanleg.be is dé gids voor mensen die van plan zijn hun oprit, terras, tuinpad, parking, fietspad... aan te leggen. Het is een leidraad doorheen het beslissingsproces dat mensen moet helpen bij hun keuze welke soort opritverharding er bestaan.