Oprit in blauwe hardsteen kassei

Blauwe hardsteen kassei is erg geliefd in ons land en deze charmante natuursteen wordt dan ook veelvuldig toegepast in opritten en terrassen. Een oprit in blauwe hardsteen kassei heeft een karakteristieke blauwgrijze uitstraling die goed past goed bij een moderne woningarchitectuur. Het is een luxe bestrating waarmee je de stijl van de woning nog eens extra kunt accentueren.

Soorten blauwe hardsteen kasseien

Blauwe hardsteen uit Europa is steeds moeilijker te verkrijgen en de prijs ervan ligt in de regel vele malen hoger dan geļmporteerde hardsteen uit Aziė. Veel blauwe hardsteen komt tegenwoordig uit landen als China, India en Vietnam. De kwaliteit van dit gesteente doet niet onder voor Belgisch hardsteen en ook qua kleur en afwerking valt er genoeg te kiezen. Blauwe hardsteen is blauwgrijs tot zwartgrijs van kleur en de witgrijze 'aderen' zijn goed zichtbaar. Bekende soortnamen: China Blue en Asian Blue. De stenen kunnen worden geschuurd of getrommeld waardoor ze een verouderd uitzicht krijgen.

Gratis offerte oprit in blauwe hardsteen kassei

Formaten hardsteen kassei geschikt voor een oprit

Voor een oprit is het aan te raden om hardsteen kasseien te nemen die niet al te groot zijn. Populaire formaten voor een oprit zijn: 15x15 en 20x20. De kasseien kunnen vanzelfsprekend gecombineerd worden met rechthoekige formaten waardoor allerlei interessante legpatronen mogelijk zijn. Bij gebruik in een oprit worden meestal blauwe hardsteen kasseien gebruikt met een dikte van 5-8 centimeter. Hoe groter de tegel, des te dikker deze moet zijn.

Een professionele plaatsing is belangrijk

Hardsteen kasseien worden meestal op een laag gestabiliseerd zand gelegd. Het is belangrijk dat de plaatsing vakkundig gebeurt en dat het tegelbed voldoende stabiel is. Verder mag er ook geen vocht tussen of onder de tegels terecht komen. Bij extreem vriesweer kan dit vocht immers gaan opvriezen waardoor de tegels los kunnen komen. Wanneer je de oprit professioneel laat plaatsen zul je hier geen last van hebben en ben je verzekerd van jarenlang ongestoord gebruikersgemak.

Onderhoud van blauwe hardsteen kasseien

Blauwe hardsteen kasseien bevatten kalk en je mag ze om deze reden niet reinigen met een zuur of alkalisch schoonmaakmiddel. Het beste neem je een oplossing van water en een geringe hoeveelheid ph-neutrale natuurzeep. Hiermee voed je de natuursteen als het ware en bescherm je het oppervlak tegen indringing van vocht en vuil. Vermijd het gebruik van een hogedrukspuit! Hiermee beschadig je de stenen. Vraag bij twijfel altijd om advies bij de aannemer die de oprit heeft gelegd. Er zijn ook speciale onderhoudsproducten in de handel die specifiek geschikt zijn voor het onderhouden van natuursteen.

Prijs oprit in blauwe hardsteen kassei

De prijs voor het aanleggen van een oprit in blauwe hardsteen bedraagt gemiddeld 50 tot 85 euro per vierkante meter. De totale kostprijs prijs hangt samen met het aantal vierkante meter dat je wilt laten bestraten, het type hardsteen en de moeilijkheidsgraad van het project (speciale legpatronen of andere persoonlijke wensen).

Gratis offerte oprit in blauwe hardsteen kassei

Wat kost jouw oprit?

Via OpritAanleg.be, kan je via 1 aanvraag tot 4 gratis offertes aanvragen bij verschillende bedrijven uit de regio Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel, Hasselt... Het is gratis en vrijblijvend. Kom in contact met de beste aannemers.

Start hier uw offerte aanvraag

Uw gids bij de keuze van uw oprit

OpritAanleg.be is dé gids voor mensen die van plan zijn hun oprit, terras, tuinpad, parking, fietspad... aan te leggen. Het is een leidraad doorheen het beslissingsproces dat mensen moet helpen bij hun keuze welke soort opritverharding er bestaan.